Hvert forår valfarter vi ud i haven, parkerne eller på altanen, når solen bryder frem for alvor. Men med en kølig og regnfuld maj, så blev den fornøjelse skudt til hjørne.
Men juni har været solrig og mild, og i disse dage kommer der virkelig tryk på varmen og solen.
Det betyder også større risiko for solskoldning – også for børn. En ny undersøgelse, som Kidvertising har foretaget blandt børn på vegne af Børneulykkesfonden og Derma, viser, at de danske forældre er gode til at huske solcremen til børnene. Hele 85% af de 0-6-årige børn bruger solcreme, når solen skinner. Undersøgelsen viser dog samtidig, at lidt over halvdelen af de 0-6-årige børn ikke bryder sig om at få smurt cremen på.
Hyppigste kræftform
For 7. år i træk kører Børneulykkesfonden og Derma derfor en kampagne, som oplyser om solbeskyttelse via en gratis læringspakke, der er særligt udviklet til børn i legestuer og børnehaver.
85% af børn mellem 0 og 6 år bliver smurt ind med solcreme, og det er noget mere end før. Børneulykkesfonden/Derma
Men vi voksne kunne også godt tage lære af de gode solråd. Alt for ofte glemmer vi solcremen, og når først huden er blevet rød, er det for sent, så er skaden sket.
Ifølge Kræftens Bekæmpelse, så er antallet af tilfælde med kræft i huden gennem de seneste 30 år mere end firedoblet for danske kvinder og mere end tredoblet for danske mænd.
52 danskere får hver dag konstateret kræft i huden. I alt bliver der registreret cirka 19.000 nye tilfælde af sygdommen om året, og dermed er almindelig hudkræft Danmarks hyppigste kræftform.
Mere end 181.000 nulevende danskere har på et tidspunkt i deres liv fået konstateret sygdommen. Formodentlig er tallet dobbelt så stort, da mange tilfælde ikke bliver registreret. Hvis man én gang har haft almindelig hudkræft, er der risiko for, at sygdommen dukker op igen et nyt sted. Derfor går de fleste, der har haft sygdommen, til jævnlig kontrol hos en hudlæge.
Heldigvis overlever næsten alle, der bliver ramt af almindelig hudkræft. Det kan dog give grimme ar at få fjernet almindelig hudkræft. Mange får sygdommen på ørene, næsen og ved øjet, hvor ar kan være generende.
Tre gode solråd med S:
Skygge:
Solens uv-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen.
Solhat:
Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen er en solhat med bred skygge og en langærmet t-shirt den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling.
Solcreme:
Solkampagnen anbefaler svanemærket solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Brug minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i lande hvor solen er stærkere.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.