Søvndal frygter ikke fløjkrig i SF
Villy Søvndal vil ikke pege på sin afløser som SF-formand, men afviser, at der bliver fløjkrig i partiet.

Villy Søvndal afviser at blande sig i, hvem der bliver hans afløser som formand for SF, men han er på ingen måde nervøs for, at partiet bliver kastet ud i en udmagrede fløjkrig.

Det mener han, fordi alle formænd udover de to første, Aksel Larsen og Sigurd Ømann, er blevet valgt ved kampvalg mellem flere forskellige kandidater.

- Nej, jeg er ikke bekymret. Politik består af forskellig holdninger og forskellige strømninger. Vi er ikke noget strømlinet parti, vi indeholder mange forskellige tendenser, og det er det, der driver os frem til ikke at være noget doktrinært parti, siger han.

- Jeg vil opfordre til at sikre, at SF har bredden til at indeholde mange forskellige tendenser, siger han.

De to fløje i SF er uenige på en række punkter, blandt andet har der været et større slagsmål i gang efter den nyligt indgåede skattereform.

Men Villy Søvndal mener ikke, at intern uenighed er ensbetydende med, at det på negativ måde vil smitte af på et eventuelt kampvalg om formandsposten. for så stor er uenigheden trods alt ikke internt i partiet.

- Det kan være, at pressen har set det som uforenelige tendenser, men sådan ser det slet, slet ikke, siger han.

Den kommende formand bliver udpeget inden for de kommende uger, afhængig af, hvor mange kandidater, der melder sig på banen.

/ritzau/