Søndags-shopperne vil have smør og mælk
Flere vil handle dagligvarer frem for ting som sko, tøj og elektronik, når lukkeloven bliver afskaffet.

Fra oktober får danskerne mulighed for at svinge lidt ekstra med dankortet, når lukkeloven bliver afskaffet, og butikkerne derfor må holde åbent døgnet rundt, alle ugens dage.

Næsten halvdelen af danskerne regner med at benytte sig af de udvidede åbningstider, viser en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Det er især indkøb af dagligvarer som mælk, brød og grøntsager, der hitter blandt danskerne. Ni ud af ti af de, der regner med at gøre brug af de udvidede åbningstider, vil nemlig bruge dem til indkøb af dagligvarer.

Samtidig er det kun cirka en tredjedel, der regner med at bruge søndagene til at shoppe brugsgoder som elektronik, tøj og sko.

Hos Steen & Strøm, som står bag centre som Fields i København, Friis Citycenter Aalborg, Kolding Storcenter, Bruuns Galleri i Aarhus og 12 andre indkøbscentre i Danmark, er man glad for de nye muligheder.

- Vi kan se, at søndagen er en dag, hvor forbrugerne har stor lyst til at handle. Set per effektive salgstime, så er de søndage, hvor der allerede er åbent i dag, den andenstørste dag, siger Søren Brogaard, der er country manager hos Steen & Strøm.

Det er dog ikke alle centrene, der vil benytte de nye muligheder lige meget. Typisk vil det være de store centre, der vil have åbent flest søndage. I Fields, der er Steen & Strøms største indkøbscenter, vil der fremover være åbent på alle søndage.

I Bruuns Galleri tager de først søndagene i brug fra årsskiftet. Det skyldes, at resten af 2012 i forvejen byder på mange åbne søndage - blandt andet i forbindelse med julehandlen.

Mens flest mænd venter at handle ind om søndagen, er der flest kvinder, der venter at handle andet end dagligvarer. 38 procent af kvinderne forventer at handle varer som tøj, sko og elektronik om søndagen, mens det gælder for 31 procent af mændene.

/ritzau/