Socialdemokratisk formand vil gå af

Alt tyder på, at de svenske socialdemokraters, Håkan Juholt, går af senere i dag efter en række dårlige sager.
Håkan Juholt ligner en færdig mand.
Håkan Juholt ligner en færdig mand. Foto: AP / POLFOTO

Formanden for de svenske socialdemokraters, Håkan Juholt, vil ifølge den svenske tv-station SVT på et pressemøde senere i dag meddele, at han går af for formand.

Juholt, der kun har været formand siden det svenske valg sidste år, har mistet popularitet. Det det samme har partiet, som i øjeblikket ligger på 25 procent i meningsmålingerne.

Partiformanden er kommet i kritisk lys, efter det i efteråret blev afsløret, at han har sjusket med afregninger for kørselsgodtgørelser fra Riksdagen.

Juholt blev yderligere upopulær da han først på måneden brød sit løfte om at hæve understøttelse til arbejdsløse, hvis socialdemokraterne kom til magten.

Den svenske fagbevægelsen reagerede i skarpe vendinger og krævede hans afgang. Det samme har adskillige partiafdelinger gjort. Nu ventes Håkan Juholt at tage konsekvensen.

Afgangen kommer efter et møde fredag, hvor de svenske socialdemokraters forretningsudvalget udtrykte tillid til ham. Men ifølge den svenske tv-station var betingelsen for at udtrykke tillid til Juholt, at han træk sig som formand.

Kilde: SVT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.