Skattesag: Ekstra Bladet fjerner Kjærgaard

Den omstridte Jan Kjærgaard er blevet fjernet fra Ekstra Bladets politiske dækning på grund af skattesagen.
Jan Kjærgaard får ikke lov at dække politik for Ekstra Bladet, så længe skattesagen kører.
Jan Kjærgaard får ikke lov at dække politik for Ekstra Bladet, så længe skattesagen kører. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Journalisten Jan Kjærgaard er ikke længere en del af Ekstra Bladets politiske dækning på grund af den massive dækning af skattesagen, hvor Kjærgaard har spillet en central rolle.

Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af en intern mail, hvor Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen skriver, at skattesagen nu fylder så meget, at Jan Kjærgaard ikke kan dække dansk politik, så længe Skattesagskommissionen er nedsat.

Jan Kjærgaard vidnede i sidste uge i kommissionen, hvor han fortalte, at han i samarbejde med den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor, Peter Arnfeldt planlagde et setup mod den nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Jan Kjærgaard har siden undskyldt at have deltaget i planen mod statsministeren,

Den nu tidligere Christiansborg-journalist er ifølge Jyllands-Posten på ferie de næste uger. Det er endnu ikke klart hvilket område, Jan Kjærgaard i fremtiden skal dække for avisen.

Jan Kjærgaard selv afviser over for Jyllands-Posten, at der skulle være tale om nogen form for dramatik.

- Sagen er den enkle, at jeg har svært ved at se, at jeg på en ordentlig måde kan dække det politiske stof i den kommende tid, siger Jan Kjærgaard til avisen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.