Skat: Køb luksusvarer til en krone
Skat tvangssælger værdifulde smykker på auktion i næste uge. Buddet starter på en krone.

Buddet starter på en krone, når Skat i næste uge holder auktion over de luksusgenstande, som pantefogeden tager, fordi skyldneren ikke er i stand til at betale sin gæld.

Det siger afdelingsleder Anders Bitsch fra Skat København.

- Det er tvangsauktion og kan egentlig sammenlignes lidt med at sælge en ejendom. Du kan være heldig at købe en ejendom til en krone. I princippet er der ingen mindstepris, fordi tingene skal sælges, så man kan være heldig at lave en god handel, siger han.

I øjeblikket har Skat København en række luksusvarer, der skal sælges - blandt andet diamantsmykker som en designer-armring fra Ole Lynggaard til 460.000 kroner, en stor mængde Georg Jensen sølvbestik af mærket "Konge" og værdifulde malerier.

Men man skal dog være heldig, hvis man får tingene til enkronen.

- Det er vigtigt at vælge det rigtige sted, når det er så dyre ting. Hos Bruun Rasmussen får vi et internationalt publikum, og derfor er det muligt, at prisen kan komme op i et ordentligt prisleje, siger Anders Bitsch og fortsætter:

- Jo flere penge der kommer ind, jo flere penge går af på gælden - så det er både skyldneren interesseret i og også vi som inddrivelsesmyndighed interesseret i, at vi får flest penge i kassen.

I løbet af den sidste måned har Skat haft fire-fem auktioner hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, som primært har været med ure og smykker, vurderer Anders Bitsch.

Auktionerne med varerne fra Skat foregår på nettet og i Bredgade i København fra den 20. september og i ugen frem.

/ritzau/