Skandale-kaptajn: Jeg faldt ned i redningsbåd
Den mest omtalte mand i Italien, kaptajnen på det forliste krydstogtskib Costa Concordia, blev tirsdag sat i husarrest efter et grundlovsforhør. Foto: Giacomo Aprili/AP / POLFOTO
Dommeren tror ikke på forklaringen fra kaptajnen på det kæntrede krydstogtskib.

Er det en - i bogstaveligste forstand - søforklaring, som kaptajn Francesco Schettino forsøger at komme med?

Den stærkt omtalte kaptajn fra det kæntrede krydstogtskib Costa Concordia hævder nu, at han ved et uheld havnede i en af redningsbådene, og det var derfor, han ikke blev på skibet.

Sådan lød hans forklaring i hvert fald i retten, skriver den italienske avis La Repubblica ifølge The Telegraph.

"Passagerne strømmede ud på dækket og stormede redningsbådene. Jeg havde ikke engang en redningsvest, fordi jeg havde givet den til en af passagererne. Jeg forsøgte at få folk i bådene på en ordentlig måde. Pludselig, da skibet lå i en 60-70 graders vinkel, snublede jeg og endte i en af bådene," har Francesco Schettino angiveligt forklaret under afhøringen tirsdag.

Ifølge hans eget udsagn sad han i redningsbåden i op til en time, inden den blev sænket i vandet.

En forklaring som den italienske dommer Valeria Montesarchio i hvert fald ikke finder overbevisende.

Det faktum, at andre besætningsmedlemmer og officerer blev om bord for at forsøge at evakuere passagererne, mener hun gendriver kaptajnens påstande, rapporterer flere medier ifølge economictimes.com.

Dommeren fandt også, at Francesco Schettino ikke havde gjort "noget seriøst forsøg på" at vende tilbage til skibet, "eller endda tæt på det", efter at have forladt skibet under evakueringen.

Kilde: The Telegraph og economictimes.com