Sisi genvælges som præsident med 97 procent af stemmerne
Ved et valgsted under Egyptens præsidentvalg, der blev holdt over tre dage, tæller en kvinde stemmer op i Kairo. Valgets sidste dag var onsdag. Det endelige valgresultat blev offentliggjort mandag. Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, er blevet genvalgt med 97 procent af stemmerne. Foto: Khaled Desouki/AFP
Ingen kandidater, der kunne have udfordret Egyptens præsident, fik lov at opstille ved valget.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, er blevet genvalgt med 97 procent af stemmerne.

41,05 procent af landets 60 millioner registrerede vælgere stemte, siger lederen af valgkommissionen, Lasheen Ibrahim. Omkring 24 millioner stemte ved valget.

Der har aldrig hersket tvivl om, at den siddende præsident ville vinde en meget klar sejr.

Sisi blev allerede i sidste uge, umiddelbart efter valget, udråbt af de statslige medier som vinder.

Alle præsidentens seriøse modkandidater blev før valget elimineret fra stemmesedlerne. Alle med tvivlsomme begrundelser.

Den eneste rival var til sidst en af Sisis tilhængere, Moussa Mostafa Moussa. Den næsten ukendte politiker fik 2,92 procent af de gyldige stemmer.

Sisi har under valgkampen været optaget af at sikre valget legitimitet. Han siger, at valgdeltagelsen har styrket regeringen og landet.

Sisi har en god portion reel opbakning fra de egyptiske vælgere. En del vælgere har imidlertid hævdet, at de har modtaget betaling eller anden form for belønning for at stemme, skriver Reuters.

I vinteren 2011 væltede masseprotester præsident Hosni Mubarak og hans mangeårige styre. Tumulten blev aflyst af flere års politisk og økonomisk turbulens.

- Det, der ikke virkede dengang, vil ikke virke nu. Det tyder på, at I ikke kender mig ret godt, hed det i advarsler fra Sisi undr valgkampen.

/ritzau/Reuters

via Listen To News