Sinatras gyldne toiletter solgt for formue

Underholdning
Frank Sinatra kunne godt lide luksus – også når han skulle på potten. (Foto: Scanpix)

Masser af ting fra den legendariske sangers hotel-suite i Atlantic City røg på auktion.

I did it my way.....
Og der er flere måder at forrette sin nødtørft på alt efter, hvor rig du er. Og crooneren Frank Sinatra holdt af at sidde på "tønden", hvis denne var lavet af marmor og havde et forgyldt toiletbræt.
 
Derfor havde hans yndlingssuite "Chairman's Suite" på Golden Nugget i Atlantic City hele fire badeværelser, hvor selve WC'erne var lavet af italiensk marmor og som sagt med guld-brætter på.
SS Auction har i går søndag holdt en stor auktion over Frank Sinatras ting i den private suite, som jo stort set tilhørte hotellet. Det var møbler, lamper, kunst, et Yamaha baby grand piano (som blev solgt for 45.000 kroner) og nogle antikke standerure, som skulle være nogle, sangeren havde doneret til hotellet i sin tid.
 
Selv om de toiletterne havde kostet svimlende 200.000 kroner fra nye af, så kom prisen aldrig over 25.000 for det pæneste af toiletterne på auktionen. De andre tre solgte for hhv. 22.000, 20.000 og 10.000, men sidstnævnte havde heller ikke noget gyldent bræt.
 
Dyreste auktionsnummer var et springvand i bronze signeret af den anerkendte kunstner Enid Yandell, som indbragte 200.000 kroner. Men også billige fund kom under hammeren såsom to hvide ottomaner, der blev solgt for kun 300 kr. stykket og en isspand til 100 kroner til stor lykke for de mange Sinatra-fans, som også var dukket op til auktionen i New Jersey.
 

Frank Sinatra facts

 

Francis Albert Sinatra, som han rigtigt hed, blev født 12. december i Hobroken i New Jersey. Bydelen var kendt for sit store antal af italiensk-amerikanske indbyggere. Sinatra  var en af vor tids mest betydningsfulde og indflydelsesrige sangere med over 150 mio. solgte plader i sin karriere, som strakte sig næsten lige til hans død i 1998.

Debutalbummet ”The Voice of Frank Sinatra” fra 1946 blev en blandet succes, så han drog til Las Vegas i begyndelsen af 1950’erne, hvor han hurtigt skabte sig et navn sammen med ”gadedrengene” og kollegerne, som blandt andre var Sammy Davis Jr., Dean Martin og Peter Lawford – også kendt som "The Rat Pack".

The Rat Pack i Las Vegas. Foto: Scanpix

Frankie-boy havde et utal af hits, hvor nogle af de største var ”My way”, ”Strangers in the night”, “New York”, “Fly me to the moon”, “Come fly with me” og “I've got you under my skin.” Han var også en meget aktiv skuespiller og nåede at medvirke i over 60 film.

Powerpar: Frank Sinatra med sin yndige hustru nummer to, Ava Gardner. Foto: Scanpix

Frank Sinatra fik tre børn, Nancy, Frank Jr. og Tina med sin første kone Nancy Sinatra, som han var gift med fra 1939-51. Han var også en kort overgang gift med skuespillerinden Ava Gardner. Hans sidste kone, Barbara, giftede han sig med i 1976, og hende holdt han ved indtil sin død den 14. maj 1998.

 
 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko