Sharapova er som den første finaleklar i Melbourne
Maria Sharapova er klar til finalen i Australian Open efter sejr på 6-3 og 6-2 i semifinalen. På billedet skriver hun autografer til fans efter sejren over Eugenie Bouchard i kvartfinalen. Foto: Lee Jin-man/AP
Den 10.-seedede Ekaterina Makarova formåede ikke at presse sin landsmand i semifinalen.

Maria Sharapova spillede sig natten til torsdag dansk tid i kvindernes finale ved Australian Open.

Det tog den 27-årige russer knap halvanden time at besejre landsmanden Ekaterina Makarova med 6-3 og 6-2. Undervejs leverede Sharapova tre serveesser, men hun lavede også syv dobbeltfejl.

Sharapova er dermed fortsat ubesejret i de to spilleres nu seks indbyrdes opgør.

Makarova havde to chancer for at bryde Sharapova i kampens første parti, men det lykkedes ikke. Det gjorde det derimod for Sharapova i det efterfølgende parti og kort tid efter var hun foran 3-0.

Ved stillingen 4-2 lykkedes det Makarova at bryde tilbage, men derefter vandt Sharapova otte ud af de næste ni bolde og dermed sættet.

I finalen lørdag aften lokal tid får Sharapova amerikansk modstand i form af enten den førsteseedede Serena Williams eller den useedede Madison Keys.

- Naturligvis kommer Serena ind til kampen som favorit, men Madison har spillet noget af det bedste tennis i sin karriere, siger Sharapova

Russeren har en gang tidligere - i 2008 - triumferet i grand slam-turneringen i Melbourne, og i dette års turnering har hun i sine hidtil seks kampe kun tabt et enkelt sæt. Det var til den useedede Alexandra Panova fra Rusland i anden runde.

Den på papiret sværeste opgave stod Sharapova over for i kvartfinalen, men den syvendeseedede Eugenie Bouchard fra Canada blev blæst ud af banen i to sæt.

/ritzau/