Shakhtar-træner har varmet op i 10 måneder
Mircea Lucescu tripper for at komme i gang med Champions League, hvor ukrainerne ankommer med stor selvtillid.

Det er et Shakhtar Donetsk-hold forberedt til mindste detalje, som FC Nordsjælland står over for i de danske mestres Champions League-debut onsdag aften.

Hvis nordsjællænderne havde gjort sig forhåbninger om, at den ukrainske rigmandsklub ville tage let på opgaven mod de ukendte danskere, behøver de blot at lytte til Shaktar-træner Mircea Lucescu for at blive skuffede.

- Vi har forberedt os til den kamp i 10 måneder, lige siden vi i sidste sæson tabte til FC Porto, hvilket betød at vi ikke havde chancer for at komme videre fra gruppespillet, siger Mircea Lucescu ifølge uefa.com på pressemødet i Donbass Arena dagen før kampen.

Shakhtar Donetsk er kun én gang gået videre fra gruppespillet i Champions League, hvor de efterhånden er noget nær fast inventar.

Men holdet bliver stærkere for hvert år, og den erfarne rumænske træner mener ikke, at hans mandskab behøver at have mindreværdskomplekser i en gruppe, der rummer Juventus og Chelsea.

- Vi tror på vores egne kvaliteter, og jeg tør godt at sige, at Shakhtar spiller mere attraktiv fodbold end de øvrige hold i gruppen

- Nordsjælland har meget til fælles med os, og de bygger deres angreb op på samme måde. Vi er lige stærke på dødbolde og mange andre områder.

- Måske er Nordsjællands eneste alvorlige handicap deres manglende Champions League-erfaring, hvilket kan blive vitalt, vurderer Mircea Lucescu.

Kampen mod FC Nordsjælland sparkes i gang klokken 20.45 onsdag aften.

/ritzau/