SFere til Vilhelmsen: Sæt boligskat i spil
Formandskandidaten Annette Vilhelmsens støtter opfordrer hende til at sætte boligskatter på dagsordenen.

Flere af SF's formandskandidat Annette Vilhelmsens støtter vil have boligskatter og overførselsindkomster tilbage på den politiske dagsorden, skriver Information.

Efter at Annette Vilhelmsen har åbnet mulighed for at diskutere dagpengeforringelserne "på den lange bane", opfordrer støtterne hende til netop også at diskutere rigtigheden i at forringe overførselsindkomsterne og fredningen af boligejernes rentefradrag.

Begge dele er resultater af SRSF-regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative. Ifølge aftalen er boligskatterne fredet helt frem til 2020.

- Vi har jo selvfølgelig lavet en aftale om, at boligskatterne rører vi ikke. Og det er en del af regeringsgrundlaget. Men efter næste folketingsvalg håber jeg, at de kan komme i spil igen, siger tidligere folketingsmedlem Kresten Touborg (SF) til Information.

Sammen med blandt andre Annette Vilhelmsen, Özlem Cekic og Karina Lorentzen var Kresten Touborg forud for SF's landsmøde i april - og altså før skatteaftalen - med til at stille forslag om "på sigt" at regulere boligbeskatningen. Forslaget faldt.

En anden af forslagsstillerne, tidligere folketingsmedlem Pernille Frahm, ønsker ikke at sige, hvem hun støtter i formandsvalget. Men hun står ved forslaget.

- Jeg er enig i, at der er et regeringsgrundlag, som er forhandlet og aftalt - og så er den ikke længere. Men derfor kan man da godt tage disse ting op hen ad vejen. Man mener jo noget, fordi man mener det, siger Pernille Frahm.

Medforslagsstiller Thomas Krog, der folketingskandidat og formand for socialudvalget i Brønderslev Kommune, mener, at de fleste SF'ere er enige i, at boligskatten skal i spil.

- Jeg både håber og tror, at vi kommer til at se på boligskaterne igen - uanset hvem der bliver formand. Det er vi nødt til, når vi skal spare så mange steder, siger Thomas Krog til Information.

/ritzau/