SFer: Dårlig stil at Søvndal blander sig

Medlem af SF's landsledelse Trine Mach langer ud efter Villy Søvndal for at blande sig i partiets formandsvalg

Formandsvalget i SF fører nu til kritik af den afgående formand Villy Søvndal.

Medlem af SF's landsledelse Trine Mach beskylder på Twitter Villy Søvndal for at blande sig i partiets formandsvalg, selvom Søvndal tidligere har meddelt, at han vil holde sig ude af opgøret mellem Astrid Krag og Annette Vilhelmsen.

- Undrer mig over, at Søvndal allerede nu har brudt sit løfte - og god skik - og blander sig i valget af sin efterfølger. Utrolig dårlig stil, skriver Trine Mach på sin twitterprofil.

Udmeldingen kommer, efter at Villy Søvndal i Berlingske er gået i rette med formandskandidaten Annette Vilhelmsens budskab om behovet for ændringer i dagpengesystemet.

Ifølge Annette Vilhelmsen vil hun arbejde for at lade dagpengene følge konjunkturerne, så der bliver bedre mulighed for uddannelse, når arbejdsløsheden er høj.

Det går dog imod regeringsgrundlaget og aftalen med Socialdemokraterne og De Radikale om at halvere dagpengeperioden fra fire til to år - en aftale der træder i kraft til nytår.

Det har fået Villy Søvndal på banen med en advarsel om, at der ikke må være tvivl om, at SF står helt bag regeringsgrundlaget.

- Jeg vil gerne advare mod, at formandsvalget gøres til et spørgsmål om, hvorvidt SF skal sidde i regering, siger Villy Søvndal til Berlingske.

Dermed sætter han ord på frygten i SF's ledelse for, at partiets formandsvalg kan skade samarbejdet i regeringen, der i forvejen er under pres på grund af uenigheder mellem især SF og De Radikale på dele af den økonomiske politik.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.