SF-outsider får talrige formandsopfordringer
Folketingsmedlemmet Annette Vilhemlsen får opfordringer til at stille op som SF-formand i en lind strøm.

Mens mulige formandskandidater som Mette Touborg og Ida Auken har meldt hus forbi i kampen om at blive ny SF-formand efter Villy Søvndal, overvejer folketingsmedlemmet Annette Vilhelmsen stadig sin mulighed.

Fyens Stiftstidende skriver, at hun i en lind strøm har fået opfordringer til at stille op fra det, hun kalder det "praktiske bagland", siden hendes navn første gang blev bragt på banen.

- Var jeg blevet spurgt sidste mandag, ville jeg aldrig have tænkt på det. Kirstine Bille, der er borgmester i Syddjurs, nævnte mig i Politiken, og så er folk fra det praktiske bagland begyndt at spørge mig, siger hun til avisen.

- Hvis jeg kan noget, som nogen synes er vigtigt, så håber jeg ikke, at jeg skal gøre det alene, men sammen med et parti. Det er ikke, fordi jeg synes, jeg er det store orakel, men jeg er ikke skræmt, siger hun til avisen.

Astrid Krag, der angiveligt bakkes op af inderkredsen omkring Villy Søvndal er den store favorit til at overtage formandsposten. Hun tilhører den såkaldte nye højrefløj, også kaldet arbejderisterne, mens Vilhelmsen tilhører traditionalisterne på partiets venstrefløj.

Flere partimedlemmer har betonet vigtigheden af, at der stiller mere end en person op til valget. Vilhelmsen siger til Fyens Stiftstidende, at hun ikke er "vågnet om morgenen og har tænkt, at nu vil jeg gerne være formand".

Men hun føler det som en pligt at stille op, hvis tilstrækkelig mange opfordrer hende.

- Jeg overvejer stadig. Jeg læser på nettet, snakker i telefon og læser på Facebook, men jeg kan ikke tage stilling, mens jeg er herovre, siger hun til avisen fra Toronto i Canada.

Hun kommer hjem sidst på ugen.

/ritzau/