SF-borgmesters Krag-støtte vækker vrede i SF
Københavns sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF) støtter Astrid Krag som formand - og gør SF-kolleger vrede.

Sundhedsminister Astrid Krag er den eneste oplagte kandidat til formandsposten i SF, efter at miljøminister Ida Auken har meddelt, at hun ikke stiller op.

Sådan lyder vurderingen fra Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) ifølge Ekstra Bladet.

- Det er vigtigt, at vi finder en, der er minister, forklarer Ninna Thomsen til ekstrabladet.dk.

- Hun er både en skarp politiker og en stærk leder. Jeg tror på, at hun har hvad der skal til for at række ud til de forskellige strømninger i SF, lyder det fra Ninna Thomsen.

Udmeldingen vakte dog stort røre i SF-kredse i København. Flere SF-medlemmer af Borgerrepræsentationen udtrykker til Ekstra Bladet, at Ninna Thomsen kun kan tale på egne vegne - og de undrer sig over, at hun udtaler sig uden at tage de andre med på råd.

- Jeg håber da, vi får flere kandidater end Astrid Krag, og så vi kan drøfte, hvilket SF vi vil have, siger Trine Schaltz, som repræsenterer SF på Københavns Rådhus, til ekstrabladet.dk.

- Jeg er uenig i, at man på denne måde laver en færdig køreplan og afkobler hele den demokratiske proces, siger hun med slet skjult adresse til kræfter i SF's ledelse på Christiansborg, der meget gerne ser Astrid Krag som ny formand.

Andre af SF'erne undrer sig ifølge avisen over, at Ninna Thomsen støtter Astrid Krag allerede inden nogle kandidater har meldt sig på banen - ikke engang Astrid Krag selv.

Energiordfører Steen Gade (SF) er foreløbig det eneste folketingsmedlem, der åbent har meldt ud, hvem han vil stemme på Astrid Krag.

/ritzau/