Sexede stjerner laver egen Obama-kampagne
Disse hænder har vendt burgere på Wendys en gang, forklarede Eva Longoria, da hun hold tale for Demokraterne i går. Foto: J. Scott Applewhite / POLFOTO
Scarlett, Eva og Kerry ved, hvor de sætter deres kryds. Nu vil de overbevise alle andre.

En trio af kendte Hollywood-skikkelser gik natten til fredag dansk tid på scenen til Demokraternes partikonvent for at overtale de amerikanske vælgere til at genvælge Barack Obama.

Skuespillerne Scarlett Johannson, Kerry Washington og Eva Longoria forsøgte hver især at tale præsidentens sag med deres egen personlige beretning.

Longoria løftede blandt andet sløret for hendes tid som lønarbejder i burgerkæden Wendy's og hentydede til, at den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, mest af alt er interesseret i at beskytte velhavere i USA.

- Den Eva Longoria, som arbejdede med at vende burgere på Wendy's, havde brug for en skattelettelse. Den Eva Longoria, som arbejder i et filmstudie, har ikke, lød det fra stjernen fra tv-serien "Desperate Housewifes".

Den 27-årige Scarlett Johansson fortalte om hendes opvækst i New York City langt fra Hollywoods glamour.

- Min far tjente næsten ikke nok til at kunne klare sig. Vi flyttede hver år, og så slog vi os ned i et boligbyggeri for familier i den lavere middelklasse, lød det fra skuespilleren.

- Vi gik på offentlige skoler og var afhængige af programmer for skoletransport og frokost ligesom de fleste af mine venner, tilføjede hun.

Kerry Washington, som kendes fra sine roller i filmene "Ray" og "The Last King of Scotland", lagde vægt på hendes indvandrerbaggrund i fattige kår:

- Jeg er ikke bare her som en skuespiller, jeg er her som en kvinde, en afrikansk-amerikaner, et barnebarn af immigranter, lød det.

- En person, der ikke kunne have haft råd til at gå på universitetet uden hjælp fra studielån og som en af de millioner af frivillige, der arbejder på at genvælge præsident Obama, lød fra Kerry Washington.

På Republikanernes partikonvent, som fandt sted kort tid før Demokraternes, høstede Mitt Romney også stjernestøv fra Hollywood, da filmlegenden Clint Eastwood gik på scenen for at tale den republikanske sag.