Serieiværksætter: Det er kvindernes egen skyld, at de ikke får topposter
- En åbenlys provokation, vil nogle mene. Men lige så provokerende finder jeg det på vegne af de selvstændige kvinder, at samfundet skal holde en ekstra hånd under deres køn, lyder det fra Toke Kruse. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)
Serieiværksætteren Toke Kruse er ude med riven efter danske kvinder. De vælger selv topposter fra, mener han.

Toke Kruse er serieiværksætter og lidt af en provokatør. Han er i hvert fald glad for at smide brænde på ligestillingsdebatten i Danmark med sine kontante holdninger. 

Han har for nyligt lagt et jobopslag på LinkedIn, hvor han søger en salgsdirektør til sit firma. Men han undrer sig over antallet af kvinder, som har søgt stillingen. Kun én.

Det har provokeret ham så meget, at han har skrevet et debatindlæg i Jyllands-Posten, hvor han revser danske kvinder for selv at være skyld i manglende repræsentation i erhvervslivets top.

I Toke Kruses optik er der ligestilling i Danmark, hvis kvinderne ellers bare gad at gøre brug af den.

- En åbenlys provokation, vil nogle mene. Men lige så provokerende finder jeg det på vegne af de selvstændige kvinder, at samfundet skal holde en ekstra hånd under deres køn; nogle vil gå så langt som at indføre kvoter og hævder samtidig, at der kønsdiskrimineres, skriver han i Jyllands-Posten.

Han undrer sig ligeledes over, at kvinder efter hans overbevisning modtager ekstra ros for deres indsats som iværksættere.

- I det nervepirrende tv-program ”Løvens Hule” roses de kvindelige teams ofte ekstra meget for deres resultater i forhold til de mandelige teams. Dét er kønsdiskriminerende. Men det er det altså ikke, når fordelingen mellem kvinder og mænd i toppen er skæv – for det er den primært, fordi kvinderne ikke ønsker disse stillinger. Det er deres eget valg, skriver Toke Kruse i debatindlægget.

via Listen To News