Sen Soldado-scoring redder Spanien
De forsvarende spanske verdensmestre indledte VM-kvalifikationen med en hårdt kæmpet 1-0-sejr over Georgien.

Det kan godt være, at det spanske fodboldlandshold vader i stjernespillere og er regerende verdens- og europamestre, men Spanien måtte tirsdag aften kæmpe særdeles hårdt for 1-0-sejren på udebane over upåagtede Georgien i VM-kvalifikationen.

Valencia-angriberen Roberto Soldado scorede det afgørende mål fem minutter før tid og sørgede for, at Spanien trods en ret frustrerende aften fik en perfekt - og ventet - åbning på kvalifikationsturneringen.

Den georgiske målmand Giorgi Loria var noget af et irritationsmoment for de spanske verdensstjerner, som gang på gang måtte se keeperen levere klasseredninger.

Spanierne virkede allerede mod første halvlegs afslutning en anelse frustrerede over, at stillingen fortsat var 0-0 trods massiv dominans.

Når det ikke var Loria, der reddede de spanske forsøg, så var stolpen også i vejen for favoritterne. Manchester City-profilen David Silva havde et skud på stolpen efter en halv times spil.

FC Barcelona-generalen Xavi og Valencia-angriberen Roberto Soldado var tættest på en scoring inden pausen, men værterne holdt stand.

I anden halvleg fortsatte frustrationerne for Spanien, som sendte Santi Carzola (Arsenal) og Pedro (FC Barcelona) på banen for at skabe noget farligt på kanterne.

Selv midterforsvareren Gerard Pique blev sendt længere frem på banen og spillede det sidste kvarter mere på midtbanen end i forsvaret.

10 minutter før tid blev endnu en Barcelona-spiller sendt på banen i et sidste desperat forsøg på at få det afgørende mål, og kort tid efter indskiftningen af Cesc Fabregas indtraf forløsningen.

Georgien må trøste sig med, at holdet i fredags trods alt åbnede VM-kvalifikationen med en 1-0-hjemmesejr over Hviderusland.

/ritzau/