Selvsikker Okore uddeler skideballer
Den unge forsvarer er blevet mere åbenmundet i takt med, at han har fået større ansvar i FC Nordsjælland.

Efter Andreas Bjellands afgang til hollandsk fodbold er Jores Okore pludselig blevet forvandlet fra talentfuld lærling til styrmand i FC Nordsjællands forsvar.

Og den nye status hos de danske mestre har den blot 20-årige midterforsvarer taget med til landsholdssamlingen forud for lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i Parken.

- Jeg har fået en betydeligt større rolle i Nordsjælland. Jeg er den, der skal lede forsvaret, og det har givet mig et større ansvar. Jeg har fået mere selvtillid, og jeg synes også, at jeg har præsteret bedre, siger Okore.

- Selv om jeg ikke har samme rolle på landsholdet, er det vigtigt at kommunikere godt med de andre, så det kan jeg bestemt tage med.

- Nu har jeg været med landsholdet nogle gange og vænnet mig til at være sammen med de andre, så kan jeg godt være mere åbenmundet og give dem en skideballe engang imellem, siger Jores Okore.

Han konkurrerer med Simon Kjær om pladsen i midterforsvaret. Kjær har været førstevalg i et par år, men har haft problemer med spilletiden i sin tyske klub Wolfsburg efter sommerferien.

Derfor mener Okore også, at han har en reel chance for at tilspille sig en plads på holdet.

- Jeg ved ikke, hvordan kampen mellem os står, men jeg tripper for at få lov at spille. Jeg føler, jeg er kommet tættere på holdet, og nu er det min chance for at vise, at jeg kan være med, siger FCN-spilleren.

Jores Okore er noteret for tre landskampe og var med fra start, da Danmark i august spillede venskabskamp mod Slovakiet.

/ritzau/