Se hvor i København de unge vil bo
Det er især den gode atmosfære og det brogede byliv, der lokker, når de unge vælger at slå sig ned på Vesterbro. Foto: Colourbox
Det er nu både mere populært og dyrere at bosætte sig på Vesterbro. Nørrebro og Østerbro er kørt agter ud.

De unge vil hellere nyde en caffé latte, gå på bar - og ja, bo på Vesterbro. Flere vælger nu i højere grad at bosætte sig på Vesterbro til fordel for Østerbro, der ellers indtil nu har været foretrukket. Det viser en opgørelse, som mæglerselskabet EDC har lavet af udbudspriser i hele mæglerbranchen.

- De unge søger det trendy, det spændende og det sjove og finder det på Vesterbro, siger kommunikationskonsulent Birgitte Ringbæk til Politiken.

Når de unge skal købe lejlighed, vender de nu blikket mod Vesterbro. Forældrene vælger i stigende grad end at komme de unges ønske i møde.

Prisen er steget med populariteten, og i gennemsnit skal der nu hives 10 procent mere per kvadratmeter op af lommen, hvis ønsket skal opfyldes. Men det holder ikke forældrene tilbage.

- Den gennemgribende forvandling, Vesterbro har været igennem, gør forældrene tilpas trygge til, at de vil købe lejlighed til deres børn dér, forklarer Birgitte Ringbæk.