Sandalmand lynrøver butik på 26 sekunder
En bevæbnet gerningsmand med rød maske og badesandaler var kun få øjeblikke om at røve nordjysk supermarked.

En karakteristisk klædt røver slog søndag aften til mod et supermarked i Aalborg, hvor han truede personalet med en sølvfarvet pistolgenstand.

Manden, som var iført klipklappere og gemte sit ansigt bag en rød maske, skulle kun bruge 26 sekunder på at røve Rema 1000-forretningen, der ligger på adressen Danalien nær universitetet i den nordjyske fjordby.

- Han har nok stået ude foran og ventet på lukketid, fortæller vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

- Gerningsmanden er faktisk kun inde i butikken i lige nøjagtigt 26 sekunder, hvor han truer ekspedienten med en revolverlignende genstand til at udlevere et mindre pengebeløb, før han stikker af igen i ukendt retning, tilføjer vagtchefen.

Manden var foruden badesandalerne og masken også iført en rød hættetrøje og mørkegrå arbejdsbukser.

Han nøjedes ikke med at true ekspedienten, men tvang ifølge politiet også en kunde, som var på vej ud af butikken, med ind igen, før han forsvandt fra gerningsstedet.

- Vi leder nu efter manden, som taler gebrokkent dansk og altså var iført badesandaler og den her røde maske og røde hættetrøje, siger Per Jørgensen.

- Vi beder om offentlighedens hjælp til at finde ham og er selvfølgelig interesserede i at høre fra folk, der har set noget, tilføjer vagtchefen fra Nordjyllands Politi.

Røveriet fandt sted ved 21-tiden søndag aften.

/ritzau/