Sagen kort om knivdrabet på Christianshavn

Den 8. december 2010: Den 19-årige drabsmand overfalder en vagtmand på et jobcenter ved at skubbe ham i brystet og dernæst slå ham med knyttet hånd i ansigtet.

Den 10. marts 2011: Han overfalder skolelederen på en ungdomsskole ved at slå ham med knyttet hånd på kroppen. Han bliver indlagt på Psykiatrisk Center Amager.

Den 11. marts 2011: Han udskrives fra Psykiatrisk Center Amager, fordi de ikke vurderer ham til at være farlig.

Den 12. marts 2011: 24-årig Pedro Al-Neema stikkes ned og dør på stisystemet ved "Løvens Bastion" nær Christiania på Christianshavn. Politiet er på bar bund.

Den 6. september 2011: Manden ringer til Pedros far og erkender mordet. Han forklarer, hvor han er, hvordan han ser ud, og beder Pedros far om at komme og dræbe ham. Faren får kontaktet politiet, der anholder den 19-årig på det jobcenter, at han sagde til faren, at han befandt sig.

Den 8. december 2011: Han forsøger at flygte fra politiet, da de tager ham med til stedet, hvor Pedro blev stukket ihjel. Men han når ikke langt.

I perioden efter ringer han flere gange til Pedros søstre og mor, fordi han vil have dem til at trække deres forklaringer tilbage, så han kan løslades.

Den 3. september 2012: Sagen begynder i Københavns Byret, hvor den 19-årige drabsmand først nægter sig skyldig, men så pludseligt igen erkender under hans forklaring til retten, at han dræbte Pedro.

Den 12. september 2012: Han dømmes skyldig i drab, hærværk, flugtforsøg og to gange voldsepisoder. Han anbringes på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

/ritzau/