Sætter-Lassen må igennem måneders heling
Bruddene på skuespilleren Søren Sætter-Lassens ryghvirvler lader sig ikke operere, men skal hele i lang tid.

Skuespilleren Søren Sætter-Lassen skal igennem tre måneders heling og efterfølgende genoptræning, efter at en scenevæg fredag i sidste uge væltede ned over ham.

- Vi må desværre indse, at skaderne er så voldsomme, at Søren Sætter-Lassen ikke bliver i stand til at vende tilbage til forestillingen, siger pressemedarbejder David Pepe Birch til Ritzau.

Søren Sætter-Lassen blev først behandlet for et kompliceret brud på skinnebenet, men efterfølgende skanninger har vist, at den uheldige skuespiller også har pådraget sig fire knoglebrud i ryggen.

- Der skal ikke opereres for knoglebruddene i ryggen. Helingen skal hjælpes af et korset, som skal bæres i tre måneder, hvorefter der skal forventes en genoptræningsperiode, skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

- Med så lang en helingsperiode, kan han desværre ikke nå at vende tilbage til forestillingen, siger David Pepe Birch.

Ud over bruddene undersøges den uheldige skuespiller også for skader i sin højre fod.

Ulykken skete under en gennemspilning af forestillingen "Lulu". I stykket skal scenevæggene vælte, men under gennemspilningen væltede en af væggene den forkerte vej, ned over den 57-årige skuespiller.

Det Kongelige Teater oplyser, at de stadig venter Arbejdstilsynets rapport for at afgøre, hvad der har været skyld i ulykken, men de mener ikke, at en enkelt person kan lægges til last for ulykken.

- Der er endnu ikke taget nogen beslutning omkring forestillingens videre forløb, skriver teatret i pressemeddelelsen.

Indtil videre er alle forestillinger med "Lulu" aflyst frem til den 18. september, og billetsalget til de følgende forestillinger er indstillet indtil videre.

Søren Sætter-Lassen har været ansat ved Det Kongelige Teater siden 1991. Her har han blandt andet haft roller i Købmanden i Venedig, Peer Gynt og En Skærsommernats drøm.

/ritzau/