Sådan vil Astrid Krag lede SF
Astrid Krag vil gøre SF til det samlingspunktet for venstrefløjs- og centrumspartierne i dansk politik.

Den nyudsprungne kandidat til formandsposten i SF har fremlagt sine visioner for SF og Danmark i en kronik i Politiken.

Her kan du læse, hvad Astrid Krag vil stille op som SF's leder, hvis hun bliver Villy Søvndals efterfølger.

* Astrid Krag vil styrke og samle SF om et moderne socialistisk projekt, hvor fokus vil være på lige muligheder for alle, grøn omstilling og en stabil økonomi: - Vi er først i mål, når mennesker uanset postnummer, social, etnisk og økonomisk baggrund reelt har lige muligheder, skriver hun.

* Formandskandidaten betegner sig selv som reformsocialist og afviser, at man bliver mindre socialist af at indgå kompromisser. - Jeg tror ikke på den tilgang, at kan man ikke få hele pakken, så hellere sige nej end ja til det halve, skriver hun.

* Hun fastslår, at venstrefløjen i dansk politik ikke skal nøjes med at kritisere, men i stedet forpligte sig på at levere konkrete politiske alternativer og resultater.

* Astrid Krag vil stå i spidsen for et folkeligt SF, som kan samle såvel parlamentarisk opbakning som opbakning i befolkning: - Vi skal være brobyggere i centrumvenstre, skriver hun.

* Astrid Krag lægger samtidig op til en stærkere alliance med de partier, der er tættest på SF. Hun nævner ikke Enhedslisten specifik, men konstaterer: - Vi skal IKKE bruge energien på at pege fingre ad de partier, der er tættest på SF.

* Samtidig skal SF have en klar politisk profil, understreger hun: - Hvis danskerne ikke kan se forskel på SF og andre partier, er det et problem, fastslår hun.

Astrid Krag beskriver selv profilen således: - Vi skal kendes, som det parti, der arbejder for et stærkt moderne velfærdssamfund med lige muligheder, en grøn omstilling, og et opgør med den borgerlige bobleøkonomi til fordel for reel jobskabelse, skriver hun

* Astrid Krag fastslår, at der også fortsat skal være økonomisk lighed i det danske samfund: - Vi må insistere på, at en høj grad af økonomisk lighed forbliver en grundpille i Danmark, skriver hun.

* Hun kalder det uacceptabelt, når direktionsgangene og aktionærerne forgyldes, mens lønmodtagerne må tage til takke med lønnedgang. - Den kamp er for mig at se en af de væsentligste værdikampe i de kommende år, skriver hun.

* Danmark skal satse på uddannelse, god infrastruktur og en god offentlig sektor, herunder et godt sundhedssystem og god børnepasning: - Vi kan og skal ikke konkurrere på at have de laveste lønninger, den laveste selskabsskat eller den mindste offentlige sektor. Det er en taber-strategi, skriver hun.

* Den grønne omstilling af det danske samfund er en bunden opgave, der skal kaste job af sig, mener hun. - SF er Danmarks grønne parti, og SF skal være drivende i en grøn omstilling i Danmark, EU og internationalt, fastslår hun.

* Danmark satse på at udvikle nye arbejdspladser inden for de områder, der er fremtidsperspektiv i. Erhvervspolitikken skal understøtte danske aktører på de globale markeder for blandt andet energi-, vind-, vand-, velfærd- og sundhedsteknologi. - Vi skal have flere Novozymes-, Grundfoss- og Danfoss-succeser, skriver hun.

* Astrid Krag lægger desuden op til en strengere kontrol med finanssektoren: - Alle redskaber, der kan bidrage til at regulere bank- og finanssektoren..(...)..må tages i brug i Danmark, EU og globalt, skriver hun.

/ritzau/