Sådan bliver din selvbruner flot og jævn
Selvbruner er en sund løsning, hvis du gerne vil være solbrun. Foto: Scanpix / Modelfoto
Med en selvbruner kan du få en flot kulør helt uden at komme ud i solen, og det er faktisk ikke så svært. Få 5 effektive tips her

Vil du gerne have den flotte solbrune glød, som mange af os sukker efter, men er du ikke så vild med at ligge og stege i solen, så kan det være, at selvbruner er løsningen for dig.

Med en selvbruner kan du nemlig få en flot kulør helt uden at komme ud i solen, og det er faktisk ikke så svært – det kræver bare, at du giver dig god tid til at bruge selvbruneren cirka en gang om ugen. Og så er det vigtigt at huske, at selvbruner ikke er en solcreme, så den beskytter dig ikke mod solen.

Synes du, det er svært at finde den helt rigtige solcreme? På soendag.dk får du hjælp til at finde en, der passer til dig

Sådan virker selvbruneren

En selvbruner virker ved at farve de alleryderste cellelag i huden, og de fornyes hele tiden, så de dør og falder af.

Derfor holder farven også kun så længe, som de farvede hudceller sidder fast, og derfor kan en selvbruner smitte af i kravekanten – det er de farvede hudceller, der sidder der.

7 grunde, der giver dig lyst til at drikke meget mere vand

5 tips til, hvordan du bruger selvbruner

- Vælg et tidspunkt, hvor du har god tid, og hvor du ikke skal tage dig af andre ting i en times tid.

- Tag et bad, hvor du også skrubber huden over hele kroppen – enten med en skrubbecreme eller for eksempel med en kamphandske. På den måde får du de døde hudceller af, der ellers i kombination med selvbruner godt kan give et lidt uldent skær.

- Smør eller spray selvbruneren på hele kroppen. Hvis selvbruneren er en creme, skal du tage dig god tid til at massere den ind i huden – pas på, at der ikke kommer for mange og for store overlap.

- Vent syv timer med at gå i bad. Regn med, at selvbruneren smitter af på tøj og sengetøj i den periode, men det kan vaskes af.

Krøller: Sådan tæmmer du dit krøllede hår

- Smør kroppen ind en fugtighedscreme efter badet – det gør huden og dermed også farven på huden flottere.