Ryger-Allan går til Højesteret mod Prince
Landsretten besluttede i december, at Allan Lykke Jensen ikke skulle have erstatning - nu skal Højesteret vurderer den principielle sag. Foto: Niels Hougaard/arkiv / POLFOTO
Den historiske retssag mod Skandinavisk Tobakskompagni skal nu føres for landets højeste retsinstans.

Den historiske retssag mod Skandinavisk Tobakskompagni fortsætter nu i Højesteret.

Sagsøgeren, eksryger Allan Kurt Lykke Jensen, har nemlig besluttet at anke Østre Landsrets dom, oplyser hans advokat Karsten Høj til Newspaq.

"Vi har grundigt gennemgået Østre Landsrets dom på 120 sider fra december. Og vi vurderer, at sagen ikke er afgjort helt korrekt, når det gælder det juridiske, ligesom der også er noget at gå efter i forhold til bevisvurderingen," forklarer advokaten.

Bedre kendt i folkemunde som Ryger-Allan har sagsøger krævet 53.000 kroner i erstatning ud fra anklagen om, at cigaretproducenten har manipuleret med optagelsen af nikotin, så afhængigheden blevet øget.

"Erstatningskravet er ikke det afgørende, men det afgørende er at få klarlagt, om Skandinavisk Tobakskompagni, som de hed dengang, er erstatningsansvarlig for de sygdomme, som min klient er blevet påført gennem mange års rygning," siger Karsten Høj og tilføjer:

"Det vigtige - og derfor muligvis principielle - er, at alle ved, at rygning er sundhedsskadeligt. Dermed er cigaretter et farligt produkt, og derfor er det vigtigt at få juridisk vurdering af producentens ansvar og forpligtelser om oplysninger af indholdet."

Tidligere var det advokat Anker Laden-Andersen, der førte sagen for Ryger-Allan, men nu har advokat Karsten Høj fuldt overtaget opgaven.