Ronan Keating: Ingen sange om mig selv
Selvom det har været svært, så har Ronan Keating forsøgt at styre uden om sine egne følelser på sit nye album.

De sidste par år har været en stor omvæltning for Ronan Keating. Han er blevet skilt efter en affære med en danser, og han har måtte sige farvel til det trygge familieliv med kone og tre børn.

Men selvom han har været igennem en krise, så afspejler det sig langt fra på albummet "Fires", der netop er udkommet.

- Jeg ville ikke have, at det skulle være et autobiografisk album. Sangene skulle ikke handle om mig og mit liv, siger Ronan Keating til Ritzau.

For ham er det vigtigere, at han med albummet er gået tilbage til rødderne - til den gedigne pop, han er blevet kendt for.

Men selvom sangene ikke handler om ham, så er albummet stadig præget af de ting, han går igennem.

- Selvfølgelig kan man ikke lægge følelserne helt væk, og sangene er dybfølte og nogle af dem melankolske, men der er også optimisme i dem, og nogle handler om at se fremad, siger sangeren.

Næste år kan han fejre 20 års jubilæum i musikbranchen. Og selvom han er god for flere millioner britiske pund og kunne gå på pension allerede nu, så kan han ikke lade være med at arbejde.

- Jeg har stadig den samme passion for musikken, som jeg havde, da jeg var 16 år gammel, siger Ronan Keating.

- Og jeg har aldrig taget det, jeg laver, for givet. Jeg bliver stadig nervøs, når jeg udgiver et album. Kan mine fans nu lide det, og hvordan vil det gå?, siger han.

Om "Fires" indeholder lige så store hits, som Ronan Keating før har gjort for eksempel "Life is a Rollercoaster" og "When You Say Nothing At All" til, vil tiden vise.

Uanset, så er Ronan Keating godt tilfreds med sit nye album.

- Det er ikke alle sange, der har den gennemslagskraft. Og der er ingen opskrift på et hit. Når det er godt, så er det bare godt. Og når det lykkes, så er man utrolig heldig, siger han.

Albummet "Fires" udkom mandag den 3. september.

/ritzau/

via Listen To News