Romney: Dele af Obamacare ok og bør bevares
Republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, vil bevare dele af præsident Obamas sundhedsreform .

De amerikanske republikaneres præsidentkandidat, Mitt Romney, siger, at han som præsident vil bevare dele af præsident Barack Obamas omstridte sundhedsreform.

Det kom frem i et tv-interview søndag. Udtalelsen står i kras modsætning til tidligere udtalelser.

- Selvfølgelig er der en række ting i sundhedsreformen, jeg kan lide. Jeg vil ikke smide det hele ud, siger Romney i tv-programmet "Meet the Press" på tv-kanalen MBC.

Tidligere under valgkampagnen har Romney lovet, at han, hvis han vinder præsidentvalget 6. november, straks vil ophævet præsidentens sundhedsreform fra 2010.

Det samme har andre ledende republikanere sagt.

Obamacare, som præsidentens sundhedsreform kaldes i folkemunde, indebærer blandt andet, at forsikringsselskaber ikke kan nægte at forsinke personer, der allerede har en sygdom.

Reformen tillader også forældre at lade deres børn være omfattet deres sundhedsforsikring til børnene bliver 26 år.

Romney indførte som guvernør i staten Massachusetts en sundhedsreform, der stort set er magen til den reform, præsident Obama fik gennemført for hele USA.

Reformen ses som en af Obamas vigtigste indenrigspolitiske reformer.

Romney siger ikke specifikt i interviewet, hvad han vil bevare, eller hvad han vil fjerne i sundhedsreformen, hvis han bliver præsident.

Da USA's højesteret i juni godkendte Obamas reform, som Republikanerne hævdede var forfatningsstridig, sagde Romney, at amerikanerne skulle vælge en præsident, der straks ville "gøre det af med Obamacare".

/ritzau/Reuters