Romario til præsidenten: Fyr landstræneren
Den tidligere landsholdsangriber kræver, at præsident Rousseff fyrer Brasiliens landstræner.

I Brasilien er fodbold vigtigere end så mange andre steder. Men når brasilianerne oven i købet skal arrangere VM om mindre end to år, er det brasilianske landsholds ve og vel en sag, der hører hjemme på præsidentniveau.

Det mener i hvert fald den tidligere målsluger Romario, der torsdag bad landets præsident Dilma Rousseff om at sørge for, at landstræner Mano Menezes bliver sparket ud.

Grunden til Romarios ophidselse er, at Brasilien tidligere på ugen leverede en sløj præstation i 2-1-sejren over Argentina i en kamp, hvor kun spillere fra sydamerikanske klubber blev benyttet.

På stadion i Goiania kom Menezes ved den lejlighed under voldsom beskydning fra et utilfreds publikum, der krævede landstrænerens afgang og verdensmestertræneren fra 2002 Luis Felipe Scolari som ny mand i spidsen for landsholdet.

- Hvis det fortsætter på denne måde, vil Brasilien end ikke komme videre fra gruppespillet ved VM, siger Romario ifølge DPA.

46-årige Romario, der i dag er parlamentsmedlem, stillede torsdag spørgsmålet direkte til præsidenten.

- Har du tænkt dig at gøre noget eller ej? Hvor meget længere skal det fortsætte på denne skammelige facon?

- Præsident Dilma, for guds skyld, træf en afgørelse sammen med sportsministeriet. Du har al ret til at gribe ind, sagde Romario.

Romario var selv en stor profil og topscorer, da Brasilien i 1994 vandt VM i USA.

/ritzau/