Roma kræver sejr i aflyst serie A-kamp
Cagliari nægtede at følge myndighedernes krav om at spille kampen mod Roma for tomme tribuner.

Selv om der blev spillet seks kampe søndag eftermiddag i den bedste italienske fodboldrække, er det en kamp, der aldrig blev fløjtet i gang, der har tiltrukket sig den store opmærksomhed i Italien.

Opgøret mellem Cagliari og Roma blev nemlig aflyst få timer før kickoff, fordi hjemmeholdet nægtede at følge de lokale myndigheders krav om, at kampen skulle afvikles uden tilskuere.

Cagliari har flyttet sine hjemmekampe til en arena i udkanten af byen, fordi det gamle Stadio Sant'Eila ikke lever op til de krav, der stilles til et moderne fodboldstadion.

Den nye arena er imidlertid stadig under renovering, og derfor må klubben af sikkerhedsgrunde spille hjemmekampene for tomme tribuner, indtil tingene kommer i orden.

Men Cagliaris præsident Massimo Cellino kalder den bestemmelse "bureaukratisk" og opfordrede lørdag publikum til at møde op alligevel, og det fik myndighederne til at aflyse kampen.

Nu kræver Roma, at klubben bliver tildelt sejren uden at spille, fordi aflysningen blev forårsaget af Cagliaris modvilje til at efterkomme myndighedernes pålæg.

Romas general manager Franco Baldini kritiserer i en erklæring Cellinos ageren i sagen:

- Roma støtter både sine egne og sine fans' interesser, men klubben ønsker også at støtte et grundlæggende princip om, at sporten skal respektere reglerne, som er objektive og som man aldrig må manipulere med for at tilpasse bestemte interesser.

Det er endnu ikke afgjort, om kampen skal spilles på et senere tidspunkt, eller om fodboldforbundet vælger at tildele Roma sejren.

/ritzau/