Røde Kors-chef mødes med Syriens præsident
Der er ikke sluppet meget ud fra mødet mellem Røde Kors-chef Peter Maurer og Syriens præsident Bashar al-Assad

Lederen af Internationalt Røde Kors, Peter Maurer, mødtes tirsdag med Syriens præsident, Bashar al-Assad, i landets hovedstad, Damaskus. Det sker for at skabe bedre arbejdsvilkår for hjælpearbejdere, siger en Røde Kors-talsmand.

Røde Kors-chefen havde 45 minutters drøftelser med den syriske leder, siger talsmand Hicham Hassan. Han gav ingen detaljer om, hvad der var blevet drøftet under samtalen.

Angiveligt skal Assad have givet udtryk for, at han støtter den humanitære organisations tilstedeværelse i Syrien så længe, at den forbliver "upartisk og uafhængig", skriver nyhedsbureauet AFP.

Internationalt Røde Kors sagde mandag ved begyndelsen af Maurers tredages rejse, at den har til formål at håndtere den "hurtigt forværrede situation" i Syrien, hvor Assad forsøger at knuse det 17-måneder lange oprør mod regimet, og hjælpearbejdernes problemer i landet.

Efter samtalerne med Assad er Maurer taget direkte til et møde med viceudenrigsminister Faisal Mekdad.

Maurer, som efter planen også skal mødes med indenrigsminister Mohamad Ibrahim, siger, at han vil fortsætte sine anstrengelser for at skaffe adgang for Røde Kors til de syriske varetægtscentre, som, menneskerettighedsgrupper siger, tilbageholder titusinder, der er blevet pågrebet under konflikten.

Internationalt Røde Kors har 50 udenlandske og syriske hjælpearbejdere i Syrien, men de er alle blevet trukket tilbage til Damaskus, hvor de på grund af de voldsomme kampe i landet har opholdt sig siden slutningen af juli.

/ritzau/Reuters