Rodriguez regner stadig med Contador-sejr
Den førende Vuelta-rytter har svært ved at forstå, at han holder Alberto Contador bag sig.

Selv om indehaveren af den røde førertrøje i Vuelta a Espana Joaquim Rodriguez indtil nu har afvist hvert eneste angreb fra rivalen Alberto Contador, føler Katusha-rytteren sig slet ikke sikker på den samlede sejr.

Tværtimod forventer han stadig, at Contador snyder ham til sidst.

- For at være helt ærlig: Hvis det virker, som om jeg er afslappet, er det fordi, jeg stadig regner med, at Contador slår mig, siger Joaquim Rodriguez på løbets anden og sidste hviledag.

Den 33-årige spanier mener, at hele idéen om, at han skulle kunne slå Contador i et stort etapeløb, er så langt ude, at han fortsat ikke kan tro på den samlede sejr.

- Hvis jeg slutter som nummer to efter Contador, ville det være en stor præstation. Det ville jo ikke være mr. Nobody, jeg sluttede efter, siger Rodriguez, der dog erkender, at det begynder at se godt ud med hensyn til at vinde løbet.

De værste udfordringer er overstået, og der mangler kun fem etaper, hvor lørdagens profil ser hårdest ud. Men allerede onsdag er der igen en afslutning på toppen af et bjerg, hvor Rodriguez og holdkammeraterne skal forsvare forspringet på 28 sekunder.

- Vi er nødt til at være opmærksomme på selv den mindste detalje.

- I den sidste uge af de store etapeløb er der altid nogle farlige situationer, angreb når man mindst venter det, og afslutningen på lørdag kan godt skabe en overraskelse, siger Joaquim Rodriguez.

/ritzau/Reuters