Roddick slået ud: Sendt på tennis-pension
Amerikaneren kæmpede følelsesladet med ordene, da han sagde farvel til US Open og ketcher-karrieren.

Den amerikanske tennisspiller Andy Roddick spillede onsdag sin sidste kamp som professionel, da han blev slået ud af US Open af Juan Martin del Potro.

Den stærkt spillende argentiner slog Roddick i fjerde-runde-opgøret med cifrene 6-7, 7-6, 6-2 og 6-4.

Dermed er det officielt slut for den 30-årige amerikaner på de store tennisarenaer.

I sidste uge overraskede Roddick hele tennisverdenen, da han meddelte, at årets US Open blev hans sidste turnering som professionel spiller. Roddick mente ikke længere, at han havde niveauet til at spille med i toppen af verdenseliten.

Karrierestoppet gjorde tydeligvis indtryk på amerikaneren, da han talte til publikummet i New York efter kampen mod del Potro.

- For første gang ved jeg ikke, hvad jeg skal sige, sagde amerikaneren i mikrofonen på Arthur Ashe Stadium.

- Jeg har besøgt denne turnering, siden jeg var barn. Jeg følte mig heldig bare at være en del af publikum og se alle stjernerne spille. Jeg elskede hvert et minut, sagde ketcher-stjernen med tårer i øjenkrogene.

Roddick begyndte ellers kampen mod argentineren godt og snuppede det første sæt efter tiebreak. Men i de kommende dueller kunne Roddick ikke følge med del Potro, som vandt US Open i 2009.

Roddick har i alt vundet 32 titler i løbet af sin karriere, og han har indkasseret omkring 20 millioner dollar, skriver nyhedsbureauet AFP.

Amerikaneren vandt US Open i 2003, men siden da har andre tennisstjerner såsom Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic domineret sporten.

Del Potro skal nu finde de snedige slagbolds-slag frem i kvartfinalen. Her venter nemlig den forsvarende mester Novak Djokovic.

Serberen, som aktuelt ligger nummer to på verdensranglisten, har endnu ikke tabt et sæt i årets udgave af grand slam-turneringen.

Novak Djokovic vandt US Open første gang i sidste sæson, og han har fem grand slam-trofæer på sin sejrsliste.

/ritzau/Reuters