Rivalopgør skal renses for morbide tilråb
Liverpool og Manchester United opfordrer nu fans om at holde inde med smagløse sange mod hinanden.

I kølvandet på den forgangne uges offentliggørelse af Hillsborough-rapporten, der frikender fans af fodboldklubben Liverpool FC for skyld i tragedien i 1989, kommer engelske fans under lup i denne kommende tid.

Både Manchester Uniteds manager, Alex Ferguson, og hans Liverpool-kollega, Brendan Rodgers, opfordrer nemlig til, at det med rapporten skal være slut med morbide tilråb under de store derbyer mellem de to klubber i Premier League.

Nogle Manchester United-supportere afsynger fortsat hånlige sange om Hillsborough-katastrofen, der resulterede i 96 dræbte Liverpool-fans.

På samme måde synger Liverpool-tilhængere stadig om flyulykken i 1958, der kostede en række Manchester United-spillere livet. Men nu skal det være slut, lyder opfordringen.

- Jeg udtaler mig som menneske, og jeg bryder mig aldrig om at høre sådan noget, som handler om andre personers tragedier og dødsfald, siger Brendan Rodgers til Liverpools hjemmeside.

- Desværre er der en meget, meget lille procentdel idioter i alle klubber som altid forsøger at tilsværte en klubs ry, siger Rodgers og tilføjer, at han håber, at alle vil lære af Hillsborough-processen.

Samme ønske lyder fra Alex Ferguson. Han forventer, at kommende møder mellem de to engelske rivaler fremover kan afvikles i en noget mere human atmosfære.

- Vi håber, at dette måske er en streg i sandet i forhold til, hvordan supportere opfører sig overfor hinanden.

- Det er to fantastiske klubber, som burde forstå hinandens problemer.

- Begge vore klubber har været ramt af meningsløse dødsfald i forbindelse med fodboldkampe. Jeg håber, vores fans nu opfører sig ordentligt, så vi aldrig mere skal høre sådanne sange, siger Alex Ferguson ifølge BBC.

Liverpool og Manchester United står allerede i næste weekend overfor hinanden, når de mødes på Anfield i Liverpool.

/ritzau/