Riis overvejer Kina-boykot over for UCI
Bjarne Riis pønser på at holde Contador hjemme fra Tour of Beijing, fordi spanieren ikke kan samle UCI-point.

Der begynder så småt at tegne sig en mere håndgribelig konfrontation i sagen om Alberto Contadors ugyldige verdensranglistepoint mellem Saxo Bank-Tinkoff Bank og den internationale cykelunion UCI.

Nu truer Riis med at lade Alberto Contador blive hjemme fra cykelunionens prestigeprojekt i Kina, Tour of Beijing, der køres i oktober.

Rationalet er, at hvis spanierens point alligevel ikke tæller i World Tour-sammenhæng, så skal UCI ikke have glæden af at vise den nykårede Vuelta-vinder frem for kineserne.

- Det giver ingen mening at promovere UCI og deres løb, hvis vi ikke får noget igen, siger Bjarne Riis ifølge Ekstra Bladet.

Striden mellem UCI og det danske cykelhold går på, at Saxo Bank-Tinkoff Bank ifølge reglerne ikke får glæde af Alberto Contadors verdensranglistepoint i to år efter, at hans nu overståede dopingkarantæne er udløbet.

Det kan betyde, at Bjarne Riis kan få svært ved at samle point nok til at få fornyet sin licens til at køre på højeste niveau, World Touren.

Bjarne Riis argumenterer omvendt med, at Contadors positive dopingprøve blev taget, inden reglerne blev vedtaget i København sidste år, og derfor bør stramningen ikke gælde her.

Riis har truet med at tage sagen til den internationale sportsdomstol, hvis ikke han får ret.

Tour of Beijing blev kørt for første gang sidste år og tjener både til at markedsføre den kinesiske hovedstad i resten af verden, ligesom UCI også bruger løbet til at brande cykelsporten i Kina.

/ritzau/