Riis-læge afviser Hamiltons påstande
Det passer ikke, at CSC-holdets læger og soigneurs hjalp Tyler Hamilton med doping-svindlen, siger Riis-læge.

Den belgiske læge Joost De Maeseneer har siden 1998 været tilknyttet det cykelhold, der i dag hedder Saxo Bank-Tinkoff Bank, og dermed var han også medansvarlig for rytterne og deres helbred i 2002 og 2003, hvor Tyler Hamilton kørte på holdet.

Hamilton hævder i bogen "The Secret Race", der udkom onsdag i USA, at holdets læger og soigneurs hjalp ham, når dopingkontrollanterne kom forbi for at teste ham.

En pose saltvand skulle bruges til at sløre bloddoping, som havde givet en for høj hæmatokritværdi i forhold til det tilladte.

- Det var her, holdets soigneurs og læger virkelig skulle vise, at de var pengene værd. De skal være klar, når der er brug for det. CSC's mandskab var lige så godt som på US Postal, og en hurtig pose senere var jeg tilbage i den sikre zone. Det er en holdsport, skriver Hamilton i sin bog.

Joost de Maeseneer afviser på alle måder, at han har taget del i eller kendt til, at folk på holdet hjalp Hamilton med svindlen.

- ... da vi alligevel taler sammen, vil jeg gerne slå fast, at jeg absolut intet kendskab har til det, Tyler nu fortæller om, siger Joost De Maeseneer til ekstrabladet.dk.

Lægen roser Hamilton for at være sej og i stand til at køre trods stor smerte, men al snakken om doping afviser han.

- Hvad alt andet angår, så kan jeg kun slå fast, at jeg og holdets øvrige lægestab ikke samarbejdede om de aktiviteter, der nu tales om. Aldrig, aldrig, siger lægen.

/ritzau/