Riis jubler over Vuelta-føring: Fantastisk
Alberto Contador vandt 17. etape og tog føringen i Vuelta a Espana, og Bjarne Riis kan ikke få armene ned.

Før onsdagens 17. etape af Vuelta a Espana lignede Alberto Contador en mand på vej mod en samlet andenplads i årets udgave af det spanske cykelløb.

Men efter et langt soloangreb, som blev kronet med en etapesejr, overtog spanieren føringen, og nu kan holdejer på Saxo Bank-Tinkoff Bank, Bjarne Riis, øjne en samlet sejr helt i overensstemmelse med forventningerne før løbet.

- Vi er godt på vej, det er fantastisk, siger Bjarne Riis til TV2.

Det danske hold var opsat på at lave rav i den på den ellers på papiret ufarlige 17. etape til Fuende Dé.

Saxo Bank-Tinkoff Bank havde mange ryttere med fremme, så der var opbakning til Alberto Contador, da han indledte sit første angreb på det næstsidste bjerg.

- Du kan ikke lægge sådan en taktik fra morgenstunden, det er noget, der opstår undervejs. Men som der bliver kørt i løbet af dagen, opstår muligheden, og så skal man gribe den, siger Riis.

- I cykelløb skal man aldrig give op.

I den samlede stilling fører Alberto Contador med 1.52 minutter til Alejandro Valverde, som overtog andenpladsen, mens Joaquim Rodriguez faldt fra førstepladsen til tredjepladsen, hvor han er 2.28 minutter efter Contador.

- Alt flaskede sig. Det var perfekt. Jeg havde prædiket, at vi ikke måtte give op, at vi skulle holde fokus og være klar, når momentet kom, og det var så i dag.

- Vi havde ham (Rodriguez) lidt nede i knæ tidligere, hvor vi sad fremme.

- Vi kunne se, at hans hold ikke var på toppen, og det lykkedes så. Vi havde tre mand ude, og han (Contador) kører så væk på 2-kategori-stigningen til slut, og så er det bare fuld gas, siger Bjarne Riis.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/