Rig stifter vil ikke redde konkursramt kæde
Biva er under konkursbehandling - igen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Biva er atter gået konkurs. Stifteren af kæden, den 74-årige Henry Johansen, har ejendomme i klemme.

Nej tak, siger den stenrige Henry Johansen til at redde møbelkæden Biva, som han selv stiftede i 1982. Det skriver Finans.dk.

Henry Johansen forvandlede sit værk til 560 millioner kroner, da han i 2006 solgte til to kapitalfonde.

Siden er det gået nedad for discountkæden, som igen er røget ind i en konkurs. Det er tredje gang, kæden går konkurs og anden gang på 15 måneder med de nuværende ejere.

Bivas kurator, advokat Nicolai Dyhr, har forgæves forsøgt at få Henry Johansen til at byde på konkursboet, fortæller han til Finans.dk:

- Jeg har talt med Henry Johansen og hørt, om ham og hans datter Mille (Korsdal Rafn, kendt som Biva-pigen, red.) vil byde. Det vil jo give mening, for de kender forretningen, og deres ejendomskoncern ejer flere af de bygninger, hvor Biva-butikker tidligere lå. Men de vil ikke røre ved Biva igen, siger han til Finans.dk.

I en mail til Finans afviser Henry Johansen også, at han kunne have interesse i at smide penge i Biva:

- Ja, jeg har talt med kurator og er ikke interesseret. Jeg er nu 74 år, så tiden er gået, skriver han og tilføjer, at datteren Mille heller ikke er interesseret.

Siden salget af Biva har Henry Johansen koncentreret sig om ejendomme. Hans ejendomskoncern, Boka Holding, har ifølge Finans.dk i dag en egenkapital på knap 900 millioner kroner.

I 2018 tabte Boka Holding penge og fik et underskud 48,4 millioner kroner. Og det var netop gamle Biva-bygninger der kostede ejendomskoncernen penge.

- Vi har tabt penge på salg af de gamle Biva-bygninger, der er spredt over hele landet, og vi har nedskrevet værdien på bygninger, der ikke er blevet solgt, sagde Henry Johansen, da regnskabet blev offentligt for et par uger siden.

Det var samme dag, som Biva blev erklæret konkurs.