Stort firma gået konkurs: Over 100 ansatte risikerer fyring
Blandt andre de ansatte i Solo Concept på Østergade i Skjern ved ikke om de mister jobbet. (Foto: Foto: Google Street View)
Fremtiden er usikker for de ansatte hos Solo Company ApS, som driver kæderne Solo Concept og Cha Cha.

134 ansatte hos Solo Company ApS risikerer at miste deres job efter modekoncernen er blevet taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Esbjerg, skriver Finans.

Solo Company driver kæderne Solo Concept og Cha Cha, og ifølge boets kurator, Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, er svigtende salg og manglende penge på kistebunden årsagen til sammenbruddet.

De ansatte skal sætte deres lid til koncernens datterselskaber, som formelt driver Solo Companys 26 butikker.

- Butiksselskaberne kører midlertidigt videre uden en ejer. Hvis der ikke findes en ny ejer inden for relativt kort tid, kan det blive en konsekvens, at butikkerne lukker, siger Søren Christensen Volder til Finans.

Ud over konkursen står Solo Company ApS også uden direktør, skriver Finans. Direktør, medejer og bestyrelsesformand i Solo Company har nemlig trukket sig fra direktørstolen, som nu er tom.

Solos Company præsterede i regnskabårene fra 2014 til 2017 en voldsom nedgang i resultat efter skat. Således var der ifølge Finans i 2014 et plus på 12 millioner kroner, mens der var minus fem millioner kroner i 2016 og et minus på én million kroner i 2017.

I samme periode faldt egenkapitalen fra 12 millioner kroner til tre millioner kroner.

Solo-kæden blev stiftet i 1988 og var også ramt af konkurs i 2014, men genopstod under et nyt ejerskab, skriver Finans.

Solos butikker er primært placeret udenfor de store byer, og kan findes fra Skagen til Tønder og fra Skjern til Sorø.

Står klar med hjælp

Kim Jensen, faglig leder i HK Handel, oplyser, at man fra HK's side står klar med hjælp, hvis konkursen hos Solo Company fører til fyringer. 

- Det er meget kedeligt, at vi nu igen ser en forretnings- og butikskæde gå konkurs, Indtil videre ser det ud til, at butikkerne kører videre, men vi opfordrer naturligvis personalet til at kontakte os, hvis de har spørgsmål eller brug for hjælp, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel til Avisen.dk. 

via Listen To News