Topchef tjener 200 gange mere end almindelige medarbejdere
Cees’t Hart tiltrådte som topchef hos Carlsberg i 2015. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Cees’t Hart, der er topchef hos Carlsberg, tjener langt mere end gennemsnittet hos bryggerigiganten.

Cees’t Hart, topchef hos Carlsberg, tjener ifølge Finans 202 gange mere end en gennemsnitlig ansat hos Carlsberg kan hive hjem.

Den solide lønpakke blev brugt til at overtale Cees’t Hart til at forlade den hollandske mejerigigant og Arla-konkurrent Frieslandcampina og sætte sig direktørstolen i Carlsbergs hovedkvarter i København.

Men det ser nu ud til, at lønpakken kan ramme bryggeriets bestyrelse og topchef som en boomerang. Investorerne råber højt om manglende resultater, og på onsdagens generalforsamling var aflønningen af Cees’t Hart et centralt emne, skriver Finans.

Investorerne mener ikke, lønpakken holder i forhold til de resultater Carlsberg-chefen har leveret siden sin tiltrædelse i 2015.

Cees’t Hart har de seneste år gennemført besparelser for tre milliarder kroner, men det afspejler sig ikke umiddelbart på driften, skriver Finans.

Alligevel lykkedes det Cees’t Hart sidste år at få en samlet lønpakke på 52,5 millioner kroner. Pakken er ifølge Finans inklusiv bonusser, aktieprogram og akkumuleret vederlag.

Det lykkedes ham blandt andet at få hele den maksimale bonustildeling, fordi koncernen leverede et 2018-resultat, som overgik forventningerne, skriver Finans.

Avisen konstaterer, at lønpakken får Cees’t Harts løn til at vokse fra 173 gange den gennemsnitlige medarbejders løn i 2017 til 202 gange så meget.

Samtidig skriver Finans, at ifølge en opgørelse fra finanshuset Carnegie ligger Carlsberg i toppen af danske virksomheder, når det kommer til forholdet mellem topchefens lønpakke og penge brugt på resten af koncernens ansatte.

Carlsberg har overfor Finans ikke ønsket at kommentere sagen.