Retsopgør med Brooks indledt i London
44-årig redaktør fra News of The World risikerer to års fængsel i retsopgør om telefonaflytning.

Rebekah Brooks, den tidligere tabloidredaktør på mediemogulen Rubert Murdochs britiske avis News of the World, var mandag i retten i London, hvor hun er anklaget i den såkaldte telefonaflytningsskandale.

Den 44-årige Brooks er anklaget for sammen med andre at have skaffet sig ulovlig adgang til voicemails for at skaffe sensationshistorier til sin avis. Ved mandagens korte retsmøde blev hun ikke afhørt, men gav blot nogle få personlige oplysninger.

Brooks, som er løsladt mod kaution, er anklaget sammen med seks andre tidligere medarbejdere fra den nu lukkede avis. Hun blev anholdt i marts af Scotland Yard i forbindelse med de mange telefonaflytninger af kendte og ukendte briter.

Hun var, indtil skandalens fulde omfang stod klart, Murdochs mest betroede medarbejder i Storbritannien, og forholdet mellem de to er tidligere blevet beskrevet som et far-datter forhold.

De famøse aflytninger var rettet mod toppolitikere, formanden for det engelske fodboldforbund, kendisser og i flere tilfælde almindelige borgere.

Blandt andet aflyttede News of the World en forsvunden piges telefonsvarer. Pigen blev siden fundet myrdet.

News of the World var den bedst sælgende avis i Storbritannien, da Murdoch under indtryk af skandalen valgte at lukke bladet.

/ritzau/Reuters