Regin vender hjem til Herning i næste uge
Ishockeyspilleren Peter Regin har sagt ja til at spille for Herning, mens NHL-konflikten står på.

Peter Regin kan meget vel blive den første NHL-dansker, der vender hjem til AL Bank-Ligaen i ishockey.

Centeren fra Ottawa Senators har ifølge Herning Blue Fox' cheftræner Todd Bjorkstrand sagt ja til at komme hjem og spille for sin barndomsklub.

- Jeg har snakket med Peter, og han er klar til at komme hjem. Der er nogle praktiske ting, som skal falde på plads. Men hvis de ting går i orden, så vil han gerne komme hjem og spille hos os, siger træneren til tv2sport.dk.

Formand Claus Sørensen er meget glad for nyheden om, at bysbarnet vender hjem og kaster glans over hjemmebanen Kvik Hockey Arena:

- Det er en uvurderlig støtte at få, den kan man ikke gøre op i penge. Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig trækker sponsorer til, selvfølgelig trækker det publikum til, og selvfølgelig giver det interesse til sporten som sådan.

- Så det er jo ikke kun Herning, der skal være taknemmelig, det er dansk ishockey, der skal være taknemmelig, siger Sørensen til tv2sport.dk.

Når Peter Regin kan tage hjem til Herning, hænger det sammen med, at NHL-klubberne ikke kan blive enige med spillerne om en ny overenskomst.

Derfor er spillerne lockoutede, indtil den er forhandlet hjem. Bliver den det, skal Regin og de øvrige NHL-spillere med det samme vende snuden hjem til Nordamerika.

Men det kan ende som i 2004/05, hvor hele sæsonen blev aflyst, fordi der ikke blev fundet nogen løsning.

/ritzau/