Regeringens skattereform er nu vedtaget
Finansminister Bjarne Corydon (S) kan smile. Hans skattereform er nu stemt på plads i Folketinget. Foto: Lars Bertelsen
Enhedslisten og DF stemte imod størstedelen af reformens elementer, mens Liberal Alliance stemte blankt til en del af reformen.

Folketinget har vedtaget regeringens skattereform. SF's Özlem Cekic stemte imod store dele af reformen. Det samme gjorde Enhedslisten og DF.

Reformen letter skatten på arbejde med lidt over 14 milliarder kroner frem mod 2022. Blandt andet bliver grænsen for, hvornår man skal betale topskat, hævet til 467.000 kroner, når reformen er fuldt indfaset i 2022.

Men der er også nogle, der kommer til at betale, og det er blandt andet folk på overførselsindkomster. Pensioner, kontanthjælp og lignende ydelser bliver nemlig fremover kun reguleret med prisudviklingen og ikke som nu med lønudviklingen.

Samlet set gør det reformen så uspiselig for SF'eren Özlem Cekic, at hun torsdag trodsede sit partis ledelse og stemte imod store dele af skattereformen.

Den beslutning har kostet hende samtlige ordførerskaber. Men forud for afstemningen erklærede hun, at hun ikke fortryder.

- Overhovedet ikke. Jeg er simpelthen så afklaret med, at det her rent ideologisk er det rigtige at gøre. Jeg stemmer SF'sk i dag, sagde hun til Ritzau.

- Jeg har jo været imod aftalen, der tager fra overførslerne og giver til topskatten, og den del af det vil jeg også komme til at stemme imod, siger hun.

Aftalen øger ifølge Finansministeriets beregninger uligheden i samfundet en smule, blandt andet fordi overførselsindkomsterne kun øges med prisudviklingen og ikke som hidtil med lønudviklingen.

/ritzau/