Regeringen vil undersøge svigt i sexsager
Socialminister Karen Hækkerups ekspertudvalg skal vende tilbage med et sæt anbefalinger inden maj. Foto: ESKESTAD MIK / POLFOTO
Socialministeren vil sætte en stopper for grove overgreb på børn. Nu skal eksperter kulegrave gamle sager.

Den seneste tids mange nye sager om sexovergreb begået mod børn, får nu regeringen til at hive de gamle sagsmapper på familierne frem.

Nærmere betegnet nedsætter socialminister Karen Hækkerup (S) et hurtigarbejdende ekspertudvalg, der skal kigge politi og kommuner efter i sømmene for deres håndtering af sexovergreb mod børn. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det gør mig jo ked af det og vred, at der er børn som oplever at skulle leve i familier, hvor de bliver udsat for sådan nogle overgreb, fordi der ikke bliver grebet ind, og der ikke bliver handlet, som der skal," siger ministeren til Newspaq,

Hun mener, at der skal ske en kulturændring, og at det skal være slut med forklaringer om, at sagsbehandlerne har travlt, eller at der er dårlig økonomi.

"Det nytter ikke noget at skubbe økonomi eller store sagsbunker foran sig. Det her handler om, hvordan man håndterer de sager, man sidder med, og der viser historien os efterhånden, at den ene sag efter den anden er blevet forkert håndteret," siger Karen Hækkerup.

Eksperterne skal finde ud af, hvad der er galt med det nuværende system, og de skal vende tilbage med et sæt anbefalinger inden maj.

Det skal også undersøges, om der er sket en stigning i antallet af sager, eller om der alene er flere, der bliver opdaget.

Desuden skal Ankestyrelsen sættes til at gennemgå de gamle sager om misbrug af børn for se, hvem der har ansvaret. Hvis der viser sig et mønster, kan det bruges til at undgå lignende fejl fremover, mener ministeren.

Formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, kalder ministerens tiltag 'glimrende', fordi der ifølge hende er brug for forbedringer af både reglerne og den kommunale indsats.