Nu forholder Løkke sig til bekymring efter sundhedsudspil: Det er ikke rigtigt
- Det er rigtigt, der er flere politikere, der bliver engageret i sundhedsvæsenet, end der er i dag, siger Løkke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Der har været bekymring for, at der kommer flere bestyrelsesmedlemmer eller politikere, men det afvises.

Der bliver sløjfet et politisk lag, og dermed skal færre politikere stå for at håndtere fremtidens sundhedsvæsen, hvis regeringen kommer igennem med sit sundhedsudspil.

Dermed er det ikke rigtigt, at det folkevalgte led forsvinder, som nogen har frygtet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Hvis du stemmer til kommunevalget i det nye Danmark, så stemmer du på nogle politikere, som fremadrettet får større og større ansvar for sundhed, siger statsministeren til radioprogrammet Slotsholmen på P1.

Det skyldes, at hvor de folkevalgte regionsrådsmedlemmer i dag står for at styre sundhedsvæsenet, så overgår nogle af opgaverne til landspolitikere, borgmestre og udvalgsformænd. Som også er folkevalgte. Derudover inddrages flere fagpersoner.

- Det er rigtigt, der er flere politikere, der bliver engageret i sundhedsvæsenet, end der er i dag, siger Løkke.

Han hæfter sig ved, at landspolitikere i højere grad kan stilles til ansvar fremover.

Overordnet skal de 205 folkevalgte regionsrådsmedlemmer fremover erstattes af 36 bestyrelsesmedlemmer i Sundhedsvæsen Danmark og sundhedsforvaltningerne. Dertil kommer sundhedsfællesskaberne.

Sundhedsvæsen Danmark ledes af en bestyrelse på 11 mand, der skal koordinere indsatser og være med til at udvikle sundhedsvæsenet.

På det lokale niveau vil der i hver af de fem forvaltninger være seks medlemmer af bestyrelsen. En formand, én valgt efter indstilling fra kommunerne i området, én fra patientforeningerne samt tre medlemmer med særlige kompetencer.

I sundhedsfællesskaberne skal der være fagpersonale fra sygehuse, mens kommunerne er repræsenteret i form af borgmestre og udvalgsformænd.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News