R genvælger Klaus Frandsen som formand
Klaus Frandsen fortsætter som De Radikales landsformand efter genvalg ved landsmødet på Nyborg Strand

Klaus Frandsen blev søndag genvalgt som De Radikales landsformand uden modkandidat ved partiets landsmøde på Nyborg Strand.

Alligevel stemte de 600 delegerede skriftligt ved at aflevere stemmesedler. Klaus Frandsen blev valgt med 256 stemmer mod 34 ugyldige.

Emil Dyred blev valgt som næstformand uden modkandidat efter samme procedure. Han fik 297 stemmer mod 13 ugyldige. De Radikale vælger også 15 medlemmer af hovedbestyrelsen samt fem suppleanter.

I feltet er de fhv. folketingsmedlemmer Elisabeth Arnold, Jørgen Estrup og Lone Dybkjær samt Sven Skovmand, som er veteran i EU-modstanden fra EF-afstemningen i 1972. Landsmødet vælger hovedbestyrelsen med 10 navne, som prioriteres på en stemmeseddel.

Senere søndag stemmer landsmødet om en lang række resolutioner.

De strækker sig over 63 sider og går fra at adskille stat og kirke over at indføre en tobinskat på handel med værdipapirer, hæve boligskatten, forbedre transseksuelles forhold til en resolution om dagpenge.

Selv om landsmødet vedtager en resolution, binder det ikke folketingsgruppen. De folkevalgte afgør suverænt, hvilken politik de fører i Folketinget. I regeringsgrundlaget har De Radikale for eksempel fredet boligskatten og 24 års reglen imod partiets politik.

/ritzau/