Putin: Ændringer i Syrien er nødvendige
Ruslands præsident, Vladimir Putin, erkender, at der skal ske ændringer i Syrien. Men først skal volden stoppe

Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at politiske ændringer i Syrien er nødvendige. Men han afviser kritik fra Vesten om, at Rusland beskytter det syriske styre under ledelse af præsident Bashar al-Assad.

- Vi er fuldt ud klar over, at ændringer er nødvendige. Men det betyder ikke, at ændringer nødvendigvis skal være blodige, siger Putin i et interview med den russiske tv-og nyhedsstation Russia Today.

- Det er vor opfattelse, at det vigtigste nu er at stoppe volden og tvinge alle sider i konflikten, både regeringen og de såkaldte oprørere, den væbnede opposition, til at sidde ned ved et forhandlingsbord, så de kan bestemme landets fremtid, siger han.

Præsidenten understreger, at det er vigtigt, at alle parter i konflikten får sikkerhed i denne interne proces.

Rusland, der er den syriske styres vigtigste våbenleverandør, har skabet vrede i Vesten ved at nedlægge veto mod tre FN-resolutioner, der fordømmer Assads blodige angreb på oppositionen.

Putin opfordrer Vesten og arabiske lande til at revurdere deres holdning til konflikten i Syrien og skabe sikkerhed for det nuværende lederskab i Damaskus i tilfælde af en magtændring.

Den russiske ledelse har i løbet af de senere uger holdt møder med repræsentanter for forskellige syriske oppositionsgrupper, siger han uden at uddybe indholdet af samtalerne.

På slagmarken i Syrien fortsatte de blodige sammenstød mellem regeringshæren og oprørsgrupper torsdag. Regeringssoldater genvandt kontrollen over landsbyen Tal Chehab tæt ved grænsen til Jordan, siger oppositionsgrupper.

Regeringskontrollerede medier siger, at "mange" oprørere er dræbt under aktionen.

I provinsen Homs blev flere end 20 regeringssoldater dræbt, da oprørsmilitser angreb deres busser. Desuden blev i alt over 50 mennesker dræbt andre steder i landet torsdag, siger aktivister.

/ritzau/dpa