Pussy Riot laver Putin-kritisk video
Medlemmer af den russiske punkband Pussy Riot kritiserer igen præsident Vladimir Putin. Denne gang på video.

Det russiske punkband og kunstnerkollektiv Pussy Riot offentliggør en ny video, hvor de brænder et portræt af præsident Vladimir Putin af, kalder ham en "ond" mand og kritiserer den manglende ytringsfrihed i Rusland.

Tre medlemmer af Pussy Riot blev for en måned siden idømt to års fængsel for en happening i Moskvas katedral, hvor de opfordrede Jomfru Maria til at smide Putin på porten.

De tre kvinder blev kendt skyldig i forstyrrelse af den offentlige orden og religiøs hooliganisme. Dommen medførte stor international fordømmelse og ses som et forsøg fra Putins side til at lukke munden på kritikere.

I den ny video, der er lagt ud på internettet, ses tre anonyme medlemmer af bandet foran en stort portræt af Putin og den hviderussiske præsident Aleksandr Lukasjenko, hvorefter de tre sætter ild til portrætterne.

Samtidig takker de tre kvinder, der alle har en hætte på, Madonna, Red Hot Chili Peppers og andre musikere, der har støttet gruppen.

Samtidig siger kvindestemmer, at de kæmper for retten til at udtrykke sig.

- Vi kæmper for retten til at synge, til at tænke, til at kritisere. Vi er parate til at gøre alt for vort land uanset risikoen, siger de og fortsætter:

- Vi vil fortsætte vor musikalske kamp for vort land, der er domineret af en ond mand.

/ritzau/Reuters