Politifolk: Andre måder at effektivisere på
Fagforening vil effektivisere politiet på en anden måde end ved at skære motorcykler væk.

De danske politibetjentes fagforening, Politiforbundet, anerkender resultaterne i en intern rapport fra Rigspolitiet, der skal effektivisere politiets arbejde, også på færdselsområdet.

Rapporten foreslår blandt andet at spare penge ved at skære hver tredje motorcykel væk fra færdselspolitiet og ændre reglerne, så betjente ikke længere skal køre på motorcyklen til og fra arbejde.

- Vi anerkender, at rapporten er lavet på et solidt grundlag. Det man kan diskutere er, om tingene skal gøres på den måde, som der er lagt op til, siger forbundsformand Peter Ipsen til Ritzau.

Politiforbundet har på et møde med Rigspolitiet fremlagt en række andre forslag til, hvordan effektiviseringsmålene kan nås.

- Vi har peget på nogle forskellige muligheder til at nå det samme resultat, siger Peter Ipsen.

Han ønsker ikke at løfte sløret for Politiforbundets alternativer. Nu indgår forslagene i Rigspolitiets overvejelser, fastslår han.

Tillidsmanden for betjentene i Københavns Politis færdselsafdeling, Anders Knudsen, er kritisk over forslaget om at sænke antallet af motorcykler fra 210 til 140.

Han mener, at det vil føre til mindre patruljering, og at samfundet går glip af en præventiv effekt, hvis færdselspolitiet bliver mindre synligt på vejene.

/ritzau/