Politi turde ikke hjælpe voldsofre under uro
AppleMark
Københavns politi afviste at hjælpe voldsofre under urolighederne på Nørrebro i februar. Det var for farligt, lød politiets forklaring. Man kan ikke regne med politiet, mener et af ofrene.

Hvis du bliver overfaldet af voldsmænd, når der er uro i gaden, skal du ikke regne med hjælp fra politiet.

Det måtte den 32-årige familiefar Troels fra København sande 11. februar, da unge med indvandrerbaggrund hærgede en stribe danske byer med bål, stenkast og hærværk.Ved 22-tiden overværede Troels et ekstremt voldeligt overfald på to unge mænd i bydelen Nørrebro, og han blev efterfølgende selv overfaldet og truet på livet af voldsmændene.

Men da Troels bagefter ringede til politiet, afviste vagthavende ifølge Troels at sende betjente ind i bydelen med ordene:

»Det ville være alt for farligt at tage ned på Blågårds Plads (område på Nørrebro, red.) med dig.«

Du skal vel også snart i seng
Dermed gjorde politiet intet forsøg på at hjælpe de to unge voldsofre eller finde gerningsmændene.

Og da Troels insisterede, svarede betjenten blot:

»Du skal vel også i seng nu. Klokken er jo snart 22.30.«

Troels har efterfølgende klaget over episoden til politidirektør Hanne Bech Hansen. Hun vil ikke udtale sig til Nyhedsavisen, før politiet er færdig med den interne undersøgelse af sagen.

Meget ubehageligt
For Troels har episoden sat sig dybe spor.

»Det er meget ubehageligt, at man ikke kan regne med politiet, når man virkelig har brug for det,« siger Troels, der ikke ønsker sit efternavn frem af frygt for, at overfaldsmændene skal hævne sig på ham og hans to små børn.

Formanden for de københavnske betjentes fagforening, Claus Oxfeldt, kender ikke episoden, men han medgiver, at politiet i tilspidsede situationer er tvunget til at sige nej til nogle af borgernes henvendelser.